ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În caz că poate nu ați observat războiul dintre cele două lumi: Avem pe de o parte sistemul mafiot clasic, cu baroni locali crescuți cu lapte la piept de Năstase. Rețea puturoasă de interese, putregai pentru societate, dar să spunem cu niște limite de ”etică” națională (nu știu cum să o definesc, ca o înțelegere între mafioți) adică cumva fură si toacă cu ai tăi, în țară.

În partea cealaltă avem sistemul nou, care acum s-a copt. Ăsta mic e ceva de speriat, se vede că e cu know-how de la americani. Nu avem imunitate la el. Cancerul de tip nou mimează statul de drept, democrația, respectul pentru legi etc., dar are un singur obiectiv, de fapt două: Odată să-l distrugă pe ăl bătrân, să-l bage în groapă (nu e greu toți exponenții de stil vechi au păcate grave). Și doi, să perpetueze, să facă pui, să meargă mai departe, să bage în metastază toată țara cât să se identifice cu ea ca să nu mai facă nimeni diferența între țară bolnavă și țară sănătoasă. Rolul noii-boli e să transforme România într-un zombie, un cadavru care să se miște, controlabil în jocul geo-politic imens în care se întâmplă să fim graniță. Pe scurt: să fim previzibili pentru tabăra americană. Distrugerea identității și a economiei naționale sunt la pachet. Aici îl avem pe Băsescu, codoșul, în poziția de tartor național care acum trebuie să lase progenituri în locul lui, are ordin. Cancerul, odată instalat trebuie menținut.

În alegeri sistemul de tip vechi i-a aruncat pe Ponta și pe Iohannis. Codoșul le-a plasat pe Udrea și pe Macovei, ca să satisfacă orice client, cu studii medii sau superioare, după caz. Scenariul este, dacă nu apare între timp vreun caz de forță majoră - cum ar fi un război de-ăla real, cu puști și gloanțe - caz în care o să ne blestemăm tot destinul nostru de nație care nu a știut să-și aleagă conducători cu iubire de țară. Atunci vom vedea adevărul la față, dar până atunci...Iohannis va fi găsit incompatibil de ANI, se va retrage sau va fi obligat să-și dea demisia în caz că va câștiga. Ponta urmează să treacă prin clipe grele, la fel, pentru că vor veni în rafală peste el și în cele din urmă și cazul procurorului Panait, e doar o chestiune de timp. Fie se retrage de pe acum fie va fi demis ulterior, alege el, iar apoi nici nu vreau să mă gândesc ce o să fie, că rămânem cu...cu...piei drace!

Iarăși (pentru a câta oară!) suntem puși să alegem între nefericiții exponenți a două lumi cangrenoase pentru societatea românească, o întrebare ar fi, care este răul mai mare, ca să ne ferim de el? Și alta, mai importantă: Pe care dintre exponenți să-i alegem ca să avem cale de scăpare din ghearele lor, ulterior?

Ce blestem pe noi! Doamne de ce ți-ai întors fața de la noi, cât să mai răbdăm?