ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan în avionul prăbușit în Munții Apuseni, a fost externat vineri din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale în ultimele săptămâni, iar o ambulanţă l-a transportat până acasă, la Râmnicu Vâlcea. La ieșirea din spital, aviatorul de 23 de ani și-a exprimat dorința de a-i vizita pe moții care i-au salvat viața și a apreciat profesionalismul medicilor de la Cluj-Napoca.

Cele mai importante declarații oferite de Răzvan Petrescu la ieșirea din spital:


Starea mea s-a îmbunătăţit considerabil şi pot fi externat, mă simt bine.

La ora actuală și încă de atunci îi consider, pe cei care m-au salvat, ca și pe părinții mei. Un om rănit în munți, cu o mică speranță, când vezi pe cineva că îți vine în ajutor, este un sentiment măreț. Simți că revii la viață. Chiar așteptam să fim salvați.

Mulțumesc echipei medicale de la Cluj care m-a tratat, care m-a readus la viață. Am fost tratat cu respect, profesionalism și căldură la Cluj.

A trecut doar o lună, momentul este cald, îmi amintesc de momentul de dinainte de impact. Am avut un moment de inconștientă după impact, m-am trezit undeva în stânga, lângă avion, mi-am evaluat starea de sănătate, am văzut că îmi pot mișca degetele de la picioare, la picioare aveam fracturi, brațele erau în regulă.

Eu am dat niște declarații persoanelor competente și nu pot da detalii, pentru că ancheta este în curs. Voi răspunde după ce se termină ancheta.