ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele, fie că au fost împotriva ordonanțelor, fie că au fost împotriva Președintelui, au o singură dimensiune certă, aceea că societatea românească este profund divizată, iar prăpastia se lărgește de la o zi la cealaltă.

Este și părerea lui Răzvan Vastea, fondator al Asociației Basarabii, care a fost atât la protestele din Piața Victoriei, cât și la cele de la Palatul Cotroceni și a făcut o radiografie dureroasă a stării de fapt în care se află țara noastră.

„Aseară am făcut protest my way, adică am fost și la Cotroceni. Primul gând pe care vreau să vi-l spun este să nu mai urmăriți ce se spune la televizor și în ziarele mari. Acestea nu au minimă legătură cu ce se întâmplă în realitate. Mass media creează realitate după voia sa. Adevărul la fața locului este mult mai dureros decât orice închipuire, dar altfel decât îl prezintă televiziunile.

Realitatea la 100 de ani de la Marea Unire este că România este ruptă în jocul de putere al clasei politice. Rupta și înverșunată împotriva ei înseși. Românie împotriva României, în loc să fie România împotriva clasei politice ce ne cangrenează. La Cotroceni sunt părinții și bunicii noștri. La Victoriei fiii și nepoții. Mi-am dat seama mai bine și mai clar ca oricând că cei care conduc țara noastră, în loc să unească, dezbină.

De actualul context, trebuie să o spun, Johannis este cel mai vinovat. El a încălcat granița dintre politică, așa murdară cum e la noi dusă între politicieni și lupta în strada ca instrument politic. S-a nimerit de aceasta dată ca nemulțumirile românilor să fie mai bine folosite de președinte. Asta nu înseamnă că nemulțumirile vor dispărea o dată ce scamatoria președintelui se va da în vileag.

Toți politicienii prin acțiunile de până acum sunt vinovați și responsabili de dezastrul de unitate produs românilor, dincolo de OUG 13 sau de lupta împotriva coruptiei. Pentru ce fac ei acum vor da socoteală în fața istoriei și în fața Lui Dumnezeu în cele din urmă și, dacă nu se trezesc în al doisprezecelea ceas, nu vom face secolul de Unire tot uniți.

La Dumnezeu este speranța”, a scris fostul editorialist ActiveNews pe contul său de Facebook.