ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul politic, Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre un gest pe care ambasadorul american, Hans Klemm, nu l-a făcut ieri, atunci când românii au organizat ceremonii militare la mormintele celor 26 de eroi ai Armatei Române, cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operaţii.

Acesta critică atitudinea ambasadorului american față de soldații români care și-au pierdut viața pe teatrele de luptă din Afganistan și Irak, care au fost trimiși acolo de România la cererea Statelor Unite ale Americii.

În schimb, Hans Klemm a fost văzut în ultimele zile la toate instituțiile importante din țara noastră pentru a aproba noile mișcări de pe scena politică din România.

”România, aliat fidel al Americii, la fel cum a fost în trecut aliat fidel al Germaniei și, mai apoi, al URSS, a pus la dispoziția cruciadelor americane nu numai vieți (26!), dar și mulți bani, deoarece participarea pe fronturile Coalițiilor conduse de Washington implică bani de la Bugetul țării.

Altfel, ca și la Stalingrad în 1942, românii n-au ce căuta la mama dracului, departe de țară, în Cruciade angajate de Marile Puteri în confruntarea lor pentru stăpânirea Planetei. Și dacă românii au ajuns să moară la mama dracului, în Afganistan, în Irak, de dragul Americii, nu vi se părea normal ca la Comemorarea militarilor români în teatrele de operații să fie prezent și noul ambasador american Hans Klemm?!

Cu atât mai mult s-ar fi impus asta cu cât, de când a venit la București, ambasadorul e hiperactiv, implicându-se major în politica internă a României, indicând românilor să iasă în stradă, făcând aprecieri în legătură cu tot ceea ce se întâmplă în politica românească, mai ceva ca un comentator politic... N-a fost iată nici măcar la comemorarea amărîților de români care au murit de dragul Americii. A fost în schimb la toate instituțiile de forță ale României, pe care s-a grăbit să le binecuvânteze.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.    

Tot analistul are și o explicație pentru lipsa ambasadorului de la momentele care țin de tradițiile poporului român.

”Așa făceau ambasadorii americani în țările Americii Latine, zise și ale Curții din dos a Americii.
Acum, nici un ambasador american nu și-ar permite să binecuvînteze instituțiile de forță ale vreunei republici din America Latină sau să se manifeste ca un Dresor trimis de Centru într-o colonie de babuini.
Își permite asta în România!”, a spus acesta în încheiere.

Eroii Armatei României care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herţegovina, au fost comemoraţi miercuri la Monumentul Militarilor Români din Parcul Tineretului din Capitală. Participanţii, oficialităţi din MApN, membri ai familiilor, cadre militare, veterani de război şi elevi au depus coroane de flori şi au evocat sacrificiul militarilor români în misiunile din străinătate.