Într-o primă reacție venită din partea PSD, Președintele Comisiei parlamentare pentru legile Justiției, deputatul Florin Iordache, a declarat că președintelui Klaus Iohannis ”i-a luat cam mult timp să citească”, dar a catalogat drept un ”semn de normalitate” decizia privind revocarea Codruței Kovesi.
 
„Nu a avut un dialog cu noi. I-a luat cam mult președintelui să citească, dar e un semn de normalitate faptul că președintele, care e garantul respectării Constituției, a respectat această decizie a Curții Constituționale”, a declarat Florin Iordache.
 
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat după anunțul privind revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, că ”sentimental președintele nu ar fi vrut să ia această decizie niciodată”, dar că ”nu a acționat dl. Klaus Iohannis, ci președintele”. 
 
Senatorul Marcel Vela oferă o primă reacție din partea PNL. Fostul primar al Caransebeșului, actual lider al liberalilor în Caraș-Severin, susține în presa locală că „Președintele țării, domnul Klaus Iohannis, respectă statul de drept și respectă Constituția. A semnat decretul în termenul legal de răspuns pentru orice document administrativ”.
 
Fostul șef la Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat că președintele a făcut ceea ce trebuia să facă, pentru că nu putea să nu respecte decizia CCR, în privința revocării procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
 
”Nici el nu ar fi vrut să facă asta, dar decizia este definitivă, este obligatorie, nu putea să nu respecte decizia Curții. (…) Nu cred că se va opri aici lupta anticorupție, instituția este mare, este puternică, are legislație suficientă pentru a-și face treaba în continuare. Cine se bucură de îndepărtarea doamnei procuror de acolo, se bucură prea devreme și degeaba pentru că, sigur, se va găsi un procuror care să-i țină locul și care să ducă treaba mai departe.”, a declarat Augustin Zegrean, la Digi 24.