Premierul Viorica Dăncilă a prezentat joi seară detaliile rectificării bugetare. „Plusul” este de șase miliarde de lei, dar se lasă și cu tăieri. Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul pentru Protecție și Pază se numără printre instituțiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară.
 
„Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere sau instituții le aveau la dispoziție”, a anunțat Viorica Dăncilă. Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sporturilor și Ministerul Cercetării și Inovării se mai numără printre instituțiile cu recificare bugetară negativă.
 
”Rectificarea bugetară este pozitivă. Au existat încasări suplimentare la buget de șase miliarde de lei după șapte luni”, a spus premierul. Ea a subliniat că nu există probleme privind bugetele alocate pentru plata salariilor și pensiilor. 
 
Deficitul bugetar este estimat, pentru acest an, la 2,97% din PIB, sub ținta de 3% asumată în fața reprezentanților Uniunii Europene. În plus, valoarea PIB este estimată să atingă valoarea de 945 miliarde de lei în acest an, mai susține Viorica Dăncilă. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews