ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii comunei Puieşti, din judeţul Vaslui, vor decide prin referendum dacă acceptă sau nu ca firma americană Chevron sa instaleze in zonă sonde pentru explorarea gazelor de şist.

Anunţul a fost făcut chiar de către primarul din Puieşti, in cadrul unei dezbateri organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) privind acordul comunităţii pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

"Apreciez numărul mare de locuitori prezent la dezbatere şi, chiar dacă întrebările lor s-au abătut de la subiect, eu sunt în asentimentul lor. Eu zic că nu se va ajunge ca la Pungeşti şi sper să nu se ajungă ca acolo. Cred că se va lua în considerare rezultatul referendumului pe care îl vom organiza, cel mai probabil, la începutul anului viitor. În acest sens, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe din acest an, cea de pe 30 decembrie, este prins un proiect de hotărâre. Nu avem bani, dar îl vom organiza pe bază de voluntariat", a declarat primarul comunei Puieşti, Costel Moraru, potrivit Adevărul.

Nici localnicii din Puiești nu vor gaze de șist: oamenii au huiduit copios încercarea autorităților de a le prezenta proiectul Chevron

Recent, Consiliul Judeţean Vaslui a acordat celor de la Chevron certificatul de urbanism care le permite să-şi amplaseze sondele in zona comunei Puieşti.