ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Teatrală din România (UNITER) a anunţat decesul regizorului de teatru Aureliu Manea, la vârsta de 69 de ani, un "creator care a îmbogăţit lumea teatrului cu spectacole remarcabile, căci el a înţeles teatrul în epiderma lui gravă, complexă şi adesea derutantă. A trăit într-o profundă şi ascetă discreţie, slujbaş stăruitor al unei etici sănătoase, pierdută, însă - aceea a purei şi delicatei absenţe".

Pentru regizoarea Cătălina Buzoianu Aureliu Manea "este singurul regizor din ţara noastră a cărui artă s-a convertit în mitologie".

În urma lui Aureliu Manea rămân câteva volume despre teatru: Energiile spectacolului, Spectacole imaginare, Confesiuni şi ceea ce s-ar putea numi Trilogia Aureliu Manea, după singurele texte scrise de regizor: Penelopa rămâne îngândurată, Repetiţia de teatru, şi Zâna de la răsărit.