ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discuţiile despre Biserică încing spiritele în Parlament. Deputatul independent Remus Cernea a fost apostrofat de colegii săi după ce a criticat faptul că prea multe fonduri se duc către biserici. Reacţia sa a venit după ce Camera Deputaţilor a fost de acord să contribuie la bugetul Adunării Parlamentare a Ortodoxiei.

„Mult prea multe fonduri publice se duc către ortodoxie, fie de la Parlament, fie de la Guvern sau Consiliile Locale. Trebuie să oprim acest lucru. În România nu există biserică de stat”, a spus Remus Cernea.

Declarația sa a fost primită cu huiduieli din partea parlamentarilor.

Camera Deputaţilor a aprobat astăzi participarea Camerei la bugetul Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei.

Proiectul de hotărâre în acest sens a fost adoptat de deputaţi cu 307 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere şi prevede că această cotizaţie la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei se prevede anual, începând cu 2014, în bugetul de venituri şi cheltuieli şi se aprobă de Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.