Deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil,joi, de către Agenția Națională de Integritate (ANI), se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, Cernea "a încălcat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora 'Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de (...) administrator (...) la societățile comerciale", menționează ANI.

Conform legii, persoana care este în stare de incompatibilitate nu mai poate ocupa o funcție sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data data eliberarii, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

În replică, deputatul Remus Cernea a spus că nu înțelege decizia ANI, mai ales că și-a dat demisia din calitatea de administrator a acelei firme încă de la începutul anului.
Am ieșit din această firmă la începutul mandatului. Am despus toate actele la parlament, am inștiințat Comisia de Disciplină și Imunități (...) Este de neințeles acest comunicat din partea ANI (...). Am prezentat actele respective și agenției, de aceea sunt suprins - Remus Cernea, deputat.

Remus Cernea s-a remarcat prin propunerea unui proiect de lege prin care cultele să nu mai fie finanțate de stat și prin sprijinirea unei inițiative legislative prin care să se permită "parteneriatul civil" între persoane de același sex.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews