ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil,joi, de către Agenția Națională de Integritate (ANI), se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, Cernea "a încălcat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora 'Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de (...) administrator (...) la societățile comerciale", menționează ANI.

Conform legii, persoana care este în stare de incompatibilitate nu mai poate ocupa o funcție sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data data eliberarii, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

În replică, deputatul Remus Cernea a spus că nu înțelege decizia ANI, mai ales că și-a dat demisia din calitatea de administrator a acelei firme încă de la începutul anului.
Am ieșit din această firmă la începutul mandatului. Am despus toate actele la parlament, am inștiințat Comisia de Disciplină și Imunități (...) Este de neințeles acest comunicat din partea ANI (...). Am prezentat actele respective și agenției, de aceea sunt suprins - Remus Cernea, deputat.

Remus Cernea s-a remarcat prin propunerea unui proiect de lege prin care cultele să nu mai fie finanțate de stat și prin sprijinirea unei inițiative legislative prin care să se permită "parteneriatul civil" între persoane de același sex.