ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O propunere legislativă pentru modificarea OG 19/2005 privind realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, care prevede ca fondurile pentru ridicarea acestui ansamblu arhitectural să fie asigurate doar de Biserica Ortodoxă Română, a intrat în circuitul legislativ al Senatului.

Remus Cernea este inițiatorul acestei legi care stipulează că „fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fără contribuții din bugetele Ministerului Culturii și Cultelor, autorităților administrației publice locale ori alte altor instituții publice”, informează Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, OG 19/2005 încalcă Legea 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor care prevede la articolul 9 că „statul nu va promova sau acorda privilegii față de vreun cult”.

Propunerea legislativă a fost trimisă pentru avize la Consiliul legislativ și Guvern.