ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentarul publicat de Channel 4, "Vin Românii", a stârnit un val de controverse atât în România, cât şi printre românii care locuiesc pe meleagurile Marii Britanii, scrie DailyMail. Publicația britanică susține că o serie de politicieni români au denunțat documentarul drept unul discriminator la aresa românilor, câțiva parlamentari de la București trimițând o scrisoare de protest Ambasadorului Regatului Unit la București.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Stereotipurile negative ale românilor au fost scoase în evidenţă prin "poveştile de viaţă" ale românilor care au fost selectaţi să participe în acest documentar.

Documentarul a atras și nemulțumirea ambasadorului României în Marea Britanie, Ion Jinga. Acesta a trimis o scrisoare deschisă prin care îi ruga pe producători să ia în considerare ce reacţie ar avea dacă postul naţional de televiziune TVR ar lansa o campanie de denigrare a cetăţenilor britanici, „generalizând cazurile de alcoolism şi pedofilie” prin care s-au făcut cunoscuţi unii englezi în ţara noastră.  ”Documentarul dumneavoastră face exact acelaşi lucru“, a adăugat diplomatul român.

Serialul  denigrator la adresa românilor incită la "ură şi discriminare faţă de imigranţi”, consideră ambasadorul român la Londra.