ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, îi reamintește ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Julia Molnar, că în spațiul dintre Prut și Nistru a mai existat o „națiune civică". Aceasta declarase într-un interviu că ar fi „foarte atractivă” pentru Republica Moldova „crearea unei identități civice puternice", relatează Romanian Global News.
 
„Trec peste faptul că, în teorie și practică, o națiune civică se construiește în jurul națiunii dominante, majoritare, și îi reamintesc onorabilului diplomat german că în teritoriul dintre Prut și Nistru a mai existat o națiune civică doar că se numea popor sovietic", declară Șalaru, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Liderul PUN amintește și de înțelegerile Federației Ruse și Germaniei în privința teritoriului dintre Prut și Nistru.
 
„Sper ca acordul de la Meseberg, semnat de Angela Merkel și Dmitri Medvedev, nu este un nou Pact Ribbentrop-Molotov, de această dată de tip soft, fără tancuri, dar în derulare. Îi reamintesc doamnei ambasador că și noi, românii din stânga și dreapta Prutului, avem dreptul de a trăi într-o singură țară asemeni poporului german, care a făcut ceea ce nouă, ne sugerează domnia sa, ne este interzis : REUNIFICAREA!", spune Șalaru.
 
Recent, ambasadoarea Molnar declarase: „Dintre toate ideile care ar putea unifica societatea moldovenească, personal, mi se pare foarte atractivă cea care cheamă la crearea unei identități civice puternice, care va permite cetățenilor acestei țări multietnice să-și expună viziunile referitoare la un stat echitabil și corect, indiferent de limba pe care o vorbesc și de origine".