ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o confesiune inspirată parcă, de Robert Turcescu, Dragoş Bucurenci a mărturisit că a trăit "un moment de eliberare" după ce a făcut o plângere împotriva zgomotului produs de Biserica Amzei, respectiv "slujba amplificată la difuzoare".

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.


Aşa că am plecat la sursă, respectiv Biserica Amzei din Capitală, să vedem care este problema lui Dragoş Bucurenci. În afară de faptul că nu e şi o moschee în zonă.

bucurenci

Ce zice preotul

La faţa locului, nimic neobişnuit. Oamenii îşi vedeau de ale lor, facebook-ul fiind undeva, în altă lume. Părintele paroh de la Biserica Amzei s-a arătat surprins de problema ridicată de noi şi afirmă că nu a auzit de Dragoş Bucurenci.

Totuşi, acum a făcut legătura că duminică, în timpul slujbei, au intrat în biserică doi oameni ce păreau să fie de la Poliţie. Era chiar acea duminică, în care Bucurenci făcuse anunţul.

Părintele ne mai spune că e întristat de faptul că dl. Bucurenci nu a venit, personal să-și spună of-ul, cum ar fi fost firesc, pentru că ar fi discutat, omenește și ar fi ajuns la un consens, nefiind intenția sfinției sale să strice pacea nimănui. Cel mult, i-ar fi explicat că dacă ar putea să mulțumească pe toată lumea, ar fi fericit să o facă, dar nu poate nici să supună majoritatea unei minorități.

Şi difuzoarele? Păi să nu creadă lumea că biserica e închisă, dat fiind că se lucrează la restaurarea ei. Prezenţa schelelor i-a făcut pe unii să creadă că lăcaşul s-a închis şi atunci s-a gândit că audiţia slujbei la difuzoare îi va convinge că nu-i aşa. Mâhnit, ne spune că sunetul abia se aude din curtea bisericii, darămite din stradă sau din vecini.

SAM_0312

Anunţul

SAM_0319

 

Ce spun vecinii

Am schimbat două vorbe și cu doamna Maria. Ne-a spus că locuiește în zonă și trece prin fața Bisericii Amzei în fiecare duminică, în drumul său spre alte zări. A confirmat spusele părintelui, „Nu se aude în stradă”, zice ea, afirmație întărită și de vânzătorul de la cofetăria de lângă. Mai rău, omul zice că nici măcar n-a sesizat că ar exista difuzoarele: „Duminică dimineața de obicei trec prin fața bisericii, la ora 10, dar nu am sesizat că ar fi difuzoare”.

SAM_0328

Doamna Nicoleta locuiește chiar vizazi de biserică, pe Strada Amzei. La auzul întrebării, femeia s-a dezlănţuit: „plângerea lui Bucurenci este nejustificată, subiectivă, exagerată și, evident, făcută cu rea credință – dacă e vecin cu mine, bănuiesc că știe că mult mai tare se aud joia, vinerea și sâmbăta concertele de jazz de la Green Hours. De ce nu începe cu acelea? Pe mine, personal, nu mă deranjează nici concertele, deși, din cauza lor, știu programul de la Green Hours pe de rost, cu atât mai puțin slujba de duminică, care e la un volum, incomparabil, mai mic. Cred că, dacă cineva vrea să fie deranjat, găsește motive să fie deranjat, iar cine caută pacea, o găsește și la concert, cu atât mai mult, la slujbă”. Nu ne-a lăsat să o fotografiem, dar ne-a lăsat numărul ei de telefon.

O va suna Dragoş Bucurenci?