ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a declarat că republicanii îi oferă preşedintelui Barack Obama o propunere de majorare temporară a plafonului datoriilor, mutare ce ar permite începerea negocierilor pentru promulgarea bugetului, ceea ce ar duce la deblocarea instituţiilor federale din SUA.

Perioada propusă de republicani este de şase săptămâni şi ar oferi un răgaz reprezentanţilor pentru negocierea bugetului, care, totuşi ar prelungi practic blocajul federal, care a ajuns la cifra 10, în număr de zile.

După săptămâni de declin, indicii pieţei financiare au înregistrat o uşoară urcare, în aşteptarea unui posibil acord. Atât Dow Jones Industrial Average cât şi indicele Standard&Poor’s 500 au crescut cu mai mult de 1 la sută în tranzacţionarea de la prânz.

Votarea bugetului federal al Statelor Unite se află în impas deoarece republicanii au cerut reduceri în programele guvernamentale, inclusiv în cazul legii sistemului de asistenţă medicală, propus de preşedintele Obama încă din 2010.