ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf vor fi finalizate în luna martie a anului viitor, potrivit directorului de Investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Bogdan Hreapcă, iar valoarea acestora sunt de 30.461.626, 92 de lei din care 19.534.718,59 de lei sunt fonduri nerambursabile. De asemenea, oficialul a mai dezvăluit că în acea zonă va fi trece și un pasaj rutier subteran.

Din cauza lucrărilor, realizate deja în proporție de 10%, defilarea tradițională, de Ziua Națională a României, nu va mai avea loc pe sub Arcul de Triumf.

Din cauza vechimii sale precum şi a poluării deosebit de mari pe care o suportă acest monument istoric, ca urmare a traficului foarte intens din jurul său, piatra cu care este placat s-a degradat şi necesită lucrări de consolidare şi restaurare. Aceste degradări s-au amplificat şi din cauza unor disfuncţii ale coloanelor de apă pluvială ale construcţiei.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 şi renovat în perioada 1935 - 1936.