ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristiano Ronaldo a câştigat primul duel cu Messi şi Ribery. Portughezul a fost desemnat "fotbalistul anului 2013" de către prestigioasa revistă World Soccer, intrând astfel pentru al doua oară în posesia acestui premiu. Jucătorul lui Real Madrid i-a devansat in clasament pe Lionel Messi (FC Barcelona) şi pe Franck Ribery (Bayern Munchen), rivalii săi în lupta pentru câştigarea Balonului de Aur,  al cărui câştigător va fi anuţat de către FIFA în luna ianurie.

"Acest premiu este o recunoaştere a formei uimitoare a lui Ronaldo la Real Madrid în ultimele 12 luni, precum şi a rolului său în calificarea Portugaliei la Cupa Mondială. În noiembrie, el a marcat toate cele patru goluri ale naţionalei ţării sale în play-off-ul pentru CM", notează celebra revistă. CR7 a mai intrat în posesia premiului revistei britanice în anul 2008, pe când evolua la Manchester United.

Premiul rezervat celui mai bun antrenor al anului a fost atribuit de World Soccer Magazine germanului Jupp Henyckes, care a reuşit o triplă istorică în sezonul trecut, câştigând campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor cu Bayern Munchen, desemnată la rândul ei "echipa anului".

World Soccer a întocmit clasamentele celor mai buni jucători, antrenori şi echipe ale anului în urma voturilor unui juriu format din jurnalişti sportivi şi oameni de fotbal din întreaga lume.