ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ActiveNews.ro îţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

Scandal între Adrian Porumboiu şi senatorul Dan Marian

Problemele de mediu provoacă neînţelegeri în tot mai multe cercuri. Din cauza menţionării FC Vaslui de către senatorul Dan Marian într-o declaraţie de presă ce viza subiectul "Pungeşti", Adrian Porumboiu l-a somat pe acesta să nu asocieze clubul de fotbal în niciun fel cu evenimentele din comuna vasluiană, relatează adevărul.ro.

Rusia şi-a modificat graniţele invadând o ţară vecină

Pentru a asigura securitatea în cadrul Jocurilor Olimpice, Rusia şi-a modificat temporar graniţele, intrând cu 11 kilometri în republica autonomă Abhazia. Guvernul georgian s-a declarat profund îngrijorat de această extindere teritorială, Rusia fiind printre puţinele ţări care a recunoscut Abhazia ca stat suveran de la separarea de Georgia, scrie antena3.ro.

Sfântul Scaun va participa la conferinţa Geneva II

Sfântul Scaun va trimite o delegaţie la conferinţa Geneva II privind Siria, care va avea loc la Montreux, Elveţia, începând de miercuri, anunţă cronicaromână.ro.

Comisia Europeană va publica miercuri raportul MCV

Miercuri, în jurul orei 11 (ora României), Comisia Europeană va publica un nou raport MCV, document care conţine critici la adresa Parlamentului, mai ales din cauza amendamentelor la Codul Penal, dar şi aprecieri în ceea ce priveşte DNA, ANI, CSM sau ICCJ, scrie zf.ro.

O companie aeriană din România e în top 5 mondial al operatorilor low-cost cu cele mai vechi avioane

Compania Blue Air se afla în iulie 2013 în top cinci al companiilor care foloseşte cele mai vechi avioane, cu o vârstă medie a flotei de 20,5 ani., relatează economica.ro.

Un manifestant a fost ucis în urma conflictelor violente din Kiev, anunţă opoziţia

O sursă din cadrul opoziţiei a declarat miercuri că un manifestant a fost împuşcat mortal, la Kiev, după ce forţele de ordine au lansat un asalt asupra manifestanţilor în a patra zi de confruntări, titrează hotnews.ro.

Conflictul din Ucraina este alimentat de peste graniţe, potrivit ministrului rus de externe

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov e declarat marţi într-o conferinţă de bilanţ pe 2013 al ministerului pe care îl conduce că situaţia conflictuală din Ucraina, care trece printr-o profundă criză politică după ce guvernul a refuzat să semneze Acordului de Asociere la UE, preferând o apropiere de Rusia, ar fi alimentată din străinătate, potrivit capital.ro.

Lucru grav ascuns de Interbox în privinţa lui Lucian Bute: "A suferit o semipareză"

Surse din cadrul clubului Interbox dezvăluie: "Lucian nu mai are cum să fie cel de acum câţiva ani şi nu poate să-şi mai revină niciodată complet după semipareza pe care a avut-o după meciul cu Froch!", potrivit unei persoane apropiate de Lucian Bute, scrie gsp.ro.

Explicaţia lui Raed Arafat în privinţa avionului SMURD

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a explicat motivul pentru care avionul SMURD nu a putut fi folosit ieri de către medicii care s-au prăbuşit cu o aeronavă veche de 45 de ani în Munţii Apuseni. "Le-am dat avionul de fiecare dată când l-au solicitat celor de la Agenţia de Transplant. Dar acum avionul nostru e în revizie din 21 decembrie, din păcate a prins şi perioada de sărbători... Era o revizie normală, se terminase numărul de ore de zbor. Cu Şcoala de Aviaţie au un contract contra cost, noi îl dădeam gratis", anunţă ziarulring.ro.

Hackerul "Guccifer" a fost prins la Arad

În urma unei percheziţii la Arad, procurorii DIICOT l-au prins pe hackerul Guccifer, acesta fiind suspectat că a spart conturile de e-mail ale unor persoane publice, printre care şi pe cel al directorului SRI George Maior, relatează hotnews.