ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ActiveNews.ro îţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

O eventuală sistare a gazelor naturale ruseşti ar distruge fragila revenire a economiei europene

Într-o analiză publicată joi de agenţia Fitch se arată că o eventuală sistare a furnizării gazelor naturale ruseşti către Europa, în urma escaladării conflictului din Ucraina, va afecta în principal industriile europene mari consumatoare de gaze, precum cea metalurgică şi chimică, va conduce la creşterea preţului petrolului, gazelor livrate din alte surse şi al celorlalte materii prime, efectul global fiind subminarea fragilei reveniri a economiei europene, conform Capital.

Percheziţii la Spitalul de Arşi din Bucureşti

Vineri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Arşi din Capitală, într-un dosar în care sunt vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, acestea fiind suspectate că au realizat în mod ilegal operaţii estetice, potrivit Mediafax.

Senatori ruşi propun trimiterea unor "forţe de menţinere a păcii" în sud-estul Ucrainei

Cotidianul rus Izvestia relatează în pagina electronică faptul că senatori din cadrul Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei, în contextul tensionării situaţiei în această ţară, scrie Mediafax.


John Kerry: Rusia nu a făcut niciun pas în aplicarea acordului de la Geneva

Joi, Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat Rusia că nu a făcut "niciun pas" în direcţia aplicării acordului de la Geneva privind detensionarea situaţiei din Ucraina, adăugând că liderii ucraineni "începând din prima zi" şi-au respectat angajementele asumate la Geneva şi acuzând Rusia că depune "eforturi exagerate pentru a sabota activ procesul democratic" din Ucraina. El a apreciat că dacă Moscova nu-şi va schimba poziţia, aceasta va fi "o eroare costisitoare". Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc de ingerinţă şi absenţa voinţei de aplicare a acordului de la Geneva, în timp ce Ucraina a subliniat în repetate rânduri că-şi respectă angajamentele şi insistă asupra retragerii trupelor ruse de la frontierele sale, informează Gândul.info.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii dă primele semne de revenire

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a dat primele semne de revigorare anul trecut, când a trecut pragul de 1,3 miliarde de euro, în creştere uşoară comparativ cu nivelul din 2012, susţinută de listările pe Bursă şi de vânzările de portofolii realizate de bănci. Şi ca număr de deal-uri, piaţa a crescut anul trecut, trecând de 100. Finalul de an a adus o activitate intensă pe piaţa de M&A (mergers & acquisitions), care a continuat şi în primele luni din 2014, ceea ce arată un apetit mai mare al investitorilor pentru România. Nivelul de tranzacţii realizate poate fi considerat un barometru al economiei deoarece reflectă gradul de atractivitate al unei ţări printre investitori. Şi la nivelul Europei, în 2013 s-au semnat mai multe tranzacţii, însă valoarea cumulată a acestora s-a redus cu 12%, anunţă Ziarul financiar.

SUA a trimis 150 de militari în Letonia

Statele Unite au trimis 150 de militari în Letonia, pentru a participa la manevre comune cu militarii acestei ţări baltice. Cei 150 de militari din brigada 173 de infanterie a Statelor Unite fac parte din proiectul de întărire a prezenţei NATO în statele baltice, pe fondul crizei din Ucraina. Cu toate că Statele Unite şi NATO au subliniat că nu se vor implica în Ucraina, Pentagonul a trimis 600 de militari în Polonia şi în ţările baltice pentru a întări capacitatea de apărare a aliaţilor lor. Manevrele militare comune din cele două state sunt programate să dureze 30 de zile, informează Digi24.

Apple schimbă modul în care folosim SMS-urile

Noua funcţie a telefoanelor mobile, propusă de Apple, încearcă să rezolve problema şoferilor care scriu mesaje sau îşi folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Brevetul obţinut de compania americană descrie un sistem automat care dezactivează anumite funcţii ale telefonului mobil în momentul în care utilizatorul conduce un automobil. Acest sistem automat detectează dacă utilizatorul este la volanul unei maşini, folosind senzorii telefonului sau comunicând cu computerul de bord al maşinii şi blochează aplicaţiile de mesagerie sau alte functii ale telefonului, potrivit Ştirile PROTV.

Vicepreşedintele Google părăseşte compania

Vicepreşedintele gigantului IT Google, însărcinat cu activităţile 'sociale', şi în special cu reţeaua Google+ care vrea să fie un răspuns la Facebook, a anunţat joi că părăseşte compania. "Anunţ astăzi plecarea mea de la Google, după opt ani", a scris Vic Gundotra într-un mesaj publicat pe contul său de Google+, fără a oferi detalii privind proiectele sale viitoare. Fondator gigantului IT, Larry Page, a salutat într-un mesaj pe reţeaua Google+ "munca dură şi pasiunea" arătate de Vic Gundotra. Google+ a fost lansat în spaţiul public în 2011, precedenta tentativă de reţea socială a grupului, cu produsul denumit Google Buzz, fiind sortită eşecului. Google+ susţine că are 300 de milioane de utilizatori, faţă de cei 1 miliard ai reţelei Facebook, conform Economica.net.