ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ACTIVENEWS.ro îţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

Peugeot: chinezii şi statul francez intră în acţionariat

Marţi, statul francez şi producătorul auto chinez Dongfeng au intrat oficial în acţionariatul PSA Peugeot Citroën, cel mai mare constructor auto, un moment istoric pentru această societate la care, până la momentul respectiv, cel mai mare acţionar a fost familia Peugeot, anunţă Capital.

Cluj: O femeie lovită pe trecerea de pietoni de o maşină a unei Ambasade

Un pieton a fost lovit în centrul Clujului de un Merdeces S Class, cu numere de corp diplomatic, din maşină coborând patru bărbaţi vorbind în limba franceză care au pus victima pe bancheta din spate, pregătindu-se s-o ducă la spital, dar realizând că starea femeii e mai gravă decât credeau, au sunat la SMURD, relatează Gandul.info.

Profit record pentru cea mai mare companie din România 

Cea mai mare companie de pe piaţa carburanţilor a anunţat un profit fără precedent în România, cu toate că vânzările de carburanți în magazinele specializate (stații de carburanți) au scăzut cu peste 3,5% în primele 11 luni ale anului trecut, conform datelor INS, informează Capital.

Snowden, rector onorific al Universităţii din Glasgow

Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA), acuzat de spionaj în ţara sa şi refugiat în Rusia, a fost ales ca rector onorific al Universităţii din Glasgow, a anunţat universitatea scoţiană pe contul de Twitter. Edward Snowden a acceptat invitaţia, potrivit Cronica Română.

Beijingul neagă orice legătură cu Phenianul în privinţa încălcării drepturilor omului

Marţi, China a respins acuzaţiile formulate de către Comisia ONU de anchetă conform cărora oficiali chinezi ar putea fi implicaţi în încălcarea drepturilor omului comise de Phenian, prin expulzarea unor refugiaţi nord-coreeni, Cronica Română

Rusia introduce vize pentru cetăţenii Republicii Moldova

Premierul Dmitri Kozak a anunţat că, în curând, Rusia va introduce vize pentru statele din Comunitatea Statelor Independente (CSI), între care este şi Republica Moldova, menţionând că Moldova doreşte astfel să se apere de "conflictele interetnice", scrie Cronica Română

Turcia: Preşedintele a promulgat legea care înăspreşte controlul asupra internetului

Marţi seara, preşedintele turc Abdullah Gul a anunţat promulgarea controversatei legi a guvernului care înăspreşte controlul asupra internetului, denunţată drept "liberticid" de opoziţie şi de numeroase ONG-uri, conform Hotnews.