ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ActiveNews.ro ţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

În staţiunile montane sunt aşteptaţi 60.000 de turişti

După pierderi uriaşe provocate de lipsa zăpezii, la începutul sezonului, hotelierii din staţiunile montane se pregătesc să primească 60.000 de turişti, potrivit Capital.

Regizorul Eduardo Coutinho a fost găsit înjunghiat în propria casă

Regizorul brazilian Eduardo Coutinho, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit duminică înjunghiat în casa sa din Rio de Janeiro.Autorităţile susţin că vinovatul este fiul lui Coutinho, care are probleme psihice, informează Adevărul.

Antonescu: Vom aborda urgent modificarea Codului Penal în cazul libertăţii de exprimare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara că la nivelul Parlamentului va fi promovată urgent iniţiativa legislativă care va modifica Codul penal în ceea ce priveşte libertatea de exprimare faţă de actele justiţiei şi care ar îngrădi libertatea presei, relatează Cotidianul.

Philip Seymour Hoffman a murit

Actorul american Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 ani, a fost găsit duminică în apartamentul său din New York decedat ca urmare a unei supradoze, titrează  Gândul.

Al doilea broker de pe bursa din Varşovia îşi pregăteşte intrarea pe bursa de la Bucureşti

După ce în ultimele săptămâni cinci dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street s-au bătut pentru mandatul listării Hidroelectrica, săptămâna aceasta cel mai mare broker independent din Polonia,  Ipopema Se­cu­rities, şi-ar putea anunţa intrarea pe piaţa locală, conform ZF.

Populaţia, bună de plată în războiul contra plăţilor cash

Plăţile în numerar vor fi limitate sau chiar interzise şi între persoane fizice, conform unui proiect de ordonanţă prin care statul va aduce cu forţa clienţi şi business băncilor.Proiectul de ordonanţă a atras protestele comercianţilor, aflaţi deja într-o relaţie tensionată cu bancherii din cauza comisioanelor înterbancare mari la tranzacţiile cu card, aceştia plângându-se că limitarea plăţilor în numerar le va creşte şi mai mult costurile, scrie Capital.

O maşină a Ambasadei Canadei a fost incendiată la Kiev

O maşină a Ambasadei Canadei în Ucraina a fost incendiată la Kiev, în ceea ce pare un act de răzbunare faţă de susţinerea protestelor proeuropene, informează Cronica Română.

Comisia Europeană prezintă luni primul raport anticorupţie pentru toate cele 28 de state membre

Comisia Europeană va prezenta luni primul raport anticorupţie pentru toate cele 28 de state membre, care va analiza stuaţia din fiecare stat membru, problemele din domeniu şi posibilitatea unor schimburi de bune practici, conform Hotnews.

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Grecia

Un seism cu magnitudinea de 6,1 a fost resimţit luni dimineaţa pe insula greacă Kefalonia, în Marea Ionică, epicentrul cutremurului, înregistrat la ora locală 05.08 (05.08 ora României), fiind localizat la 12 kilometri de oraşul Lixouri, la 300 de kilometri vest de Atena, relatează România Liberă.