ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ACTIVENEWS îţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

Cât a plătit IKEA românilor care şi-au dus mobila la reciclat

Suma plătită de IKEA România celor 900 de români care au participat la primul proiect de refolosire şi reciclare a mobilierului lansat de magazinul din Băneasa în decembrie, anul trecut, este de 66.000 lei, anunţă http://www.capital.ro/ .

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac au fost arestaţi preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, cel care controlează grupul Carpatica, şi a fostului director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, la propunerea procurorilor DNA, informează http://www.cotidianul.ro/ .

Parlamentul ucrainean a adoptat legea privind amnistierea manifestanţilor arestaţi

Miercuri, parlamentul ucrainean a adoptat legea privind amnistierea manifestanţilor arestaţi în urma confruntărilor cu forţele de ordine, opoziţia abţinându-se de la vot, relatează http://www.gandul.info/ .

În următorii cinci ani, giganţi ca Microsoft, Orange, IBM sau Dell vor angaja peste 3.000 de oameni

Cele şapte companii care au primit ajutoare de stat de la guvern pentru crearea şi menţinerea pe o perioadă de cinci ani a peste 3.000 de joburi pe plan local sunt Microsoft, IBM, Endava, Deutsche Bank, Dell, Orange şi SCC Services, informează http://www.zf.ro/ .

Coreea de Nord îşi extinde baza de rachete din vestul ţării

Regimul de la Phenian ar putea lansa rachete strategice capabile să lovească Statele Unite de la baza de rachete din Sohae, conform Institutului americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins. Folosind ca punct de plecare imaginile surprinse din satelit în ultimele două luni, cercetătorii institutului au explicat că regimul nord-coreean a început să testeze propulsorul rachetei sale balistice intercontinentale KN-08 de tip ICBM, cu o rază de acţiune teoretică de 5.500 până la 11.000 de kilometri, scrie http://www.evz.ro/index.php .

CE Oltenia şi BERD semnează azi acordul de finanţare pentru modernizarea termocentralei Turceni

Conform unui comunicat al Departamentului pentru Energie, Complexul Energetic Oltenia şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) semnează joi acordul de finanţare pentru modernizarea unui grup al centralei Turceni, anunţă http://www.economica.net/ .

Disensiuni în ce priveşte imigranţii în coaliţia guvernamentală britanică

Coaliţia guvernamentală britanică se confruntă cu disensiuni deoarece liber-democraţii sunt nemulţumiţi de planul premierului conservator David Cameron care propune limitarea imigraţiei cetăţenilor europeni, pe fondul polemicilor în privinţa românilor şi bulgarilor, conform http://cronicaromana.ro/ .

Google vinde divizia Motorola chinezilor de la Lenovo

Miercuri noaptea, gigantul online Google a anunţat că a vândut grupului chinez Lenovo divizia de telefoane mobile Motorola pentru 2,91 miliarde de dolari, Google ieşind în pierdere deoarece a obţinut doar o treime din preţul cu care cumpărase în vara lui 2011 compania producătoare de telefoane mobile Motorola Mobility, anunţă http://www.hotnews.ro/ .


Băsescu se întâlneşte joi cu şeful MI6

Joi, preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la Cotroceni cu şeful Serviciului de Informaţii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - MI6, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, informează http://www.romanialibera.ro/ .

Cel mai puternic om din Egipt este ameninţat de o grupare jihadistă

O grupare jihadistă care a revendicat o serie de atacuri sângeroase în Egipt a ameninţat că-l va viza pe cel mai puternic om din ţară, mareşalul Abdel Fattah el-Sisi, comandantul armatei, care urmează să candideze pentru postul de preşedinte, relatează Mediafax.

Declin pe pieţele acţiunilor din Europa şi SUA

Ieri, în condiţiile în care intervenţia băncii centrale a Turciei nu a reuşit să susţină alte valute ale pieţelor emergente, acţiunile tranzacţionate la bursele europene au urmat un curs descendent, scrie http://www.bursa.ro/ .