ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ACTIVENEWS îţi prezintă cele mai importante titluri din presă.

Băncile româneşti ratează primul tren al revenirii din criză

Atât la nivelul profitabilităţii, cât şi al redresării activităţii de creditare, piaţa bancară din Europa Centrală şi de Est dă semne de creştere. Datorită problemelor nerezolvate de pe piaţa românească, bancherii români au puţine şanse să se urce printre primii în acest tren, informează capital.ro.

Victor Ponta a semnat decizia de eliberare din funcţie a lui Ion Burlui

Premierul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea ministrului de Interne, Radu Stroe, scrie adevarul.ro.

Pandurii a făcut azi două mutări

Preşedintele clubului Pandurii Tîrgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că Dan Nistor a fost de acord să revină sub formă de împrumut de la Evian TG, salariul urmând a-i fi plătit de ambele cluburi. Pe de altă parte, Pandurii Târgu Jiu au căzut de acord cu jucătorul Diego Rubio Kostner în privinţa rezilierii contractului, anunţă gsp.ro.


Fără Hora Unirii de Ziua Unirii la Cluj

Vineri, la Cluj, vor fi organizate manifestaţii cu ocazia Unirii Principatelor, care însă nu vor mai cuprinde şi Hora Unirii la final, ca semn de solidaritate cu victimele accidentului aviatic, relatează cotidianul.ro.

SUA va păstra 10.000 de militari în Afganistan după 2014, timp de doi ani

Wall Street Journal şi New York Times au anunţat miercuri că Statele Unite intenţionează să menţină 10.000 de militari în Afganistan, vreme de doi ani după terminarea misiunii NATO la sfârşitul anului 2014, anunţă gândul.info.

Microsoft, Dell şi Deutsche iau ajutoare de stat de 30 mil. euro pentru 1.100 locuri de muncă. Şi românii au intrat în schemă

Guvernul acordă ajutor de stat prin trei scheme - HG 753/ 2008, HG 1680/2008 şi HG 797/ 2012, ultima sprijinind utilizarea tehnologiilor noi şi crearea de locuri de muncă, iar în baza ei au fost acordate anul trecut şapte ajutoare de stat de 67 mil. euro pentru a crea peste 3.100 de locuri de muncă. Gigantul Deutsche Bank a primit în decembrie un acord de finanţare de 15 mil. euro din partea statului, ca parte a unui proiect de investiţii de 40 mil. euro, în aceeaşi zi guvernul mai aprobând ajutoare pentru încă doi giganţi IT- Microsoft şi Dell, informează Ziarul financiar.

46 de elevi la spital, intoxicaţi cu laptele primit la şcoală

Din comuna Orodeu, judeţul Satu Mare, au ajuns la spital 46 de copii după ce au băut laptele primit la şcoală în programul "Cornul şi laptele". Autorităţile au sistat programul în tot judeţul până când se va stabili de la ce anume s-au intoxicat, scrie Evenimentul zilei.

SUA e ameninţată de un nou "shutdown"

În urma estimărilor care arată că SUA îşi poate îndeplini obligaţiile financiare până la sfârşitul lunii februarie, Trezoreria a cerut din nou, miercuri, să majoreze plafonul datoriei, anunţă economica.net.

Testamentul Papei Ioan Paul al II-lea nu a fost respectat

Papa Ioan Paul al II-lea a cerut, în testament, ca însemnările personale să fie arse, dar Stanislaw Dziwisz, fostul său secretar, în prezent cardinalul Cracoviei, a decis să păstreze o parte din ele. "Însemnările şi corespondenţa care era necesar să fie arse au fost arse, distruse", a anunţat cardinalul la prezentarea cărţii, la Cracovia, în sudul Poloniei, potrivit antena3.ro.

Opoziţia siriană îi cere lui Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie

În cursul sesiunii de deschidere a Conferinţei Geneva II, la Montreux, liderul coaliţiei opoziţiei siriene Ahmad Jarba l-a îndemnat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie. “Îndemn (delegaţia regimului) să semneze imediat documentul Geneva I (care prevede) transferul prerogativelor de către al-Assad, inclusiv al celor militare şi în domeniul securităţii, unui Guvern de tranziţie”, a declarat Jarba, informează cronicaromana.ro.

Australian Open: Surpriză în semifinale

Slovaca Dominika Cibulkova a reuşit să o elimine pe favorita numărul 5 a competiţiei, poloneza Agnieszka Radwanska, scor 6-1; 6-2, anunţă hotnews.ro.

Avicii nu confirmă show-ul de la Bucureşti

Ştirea a fost negată de artist pe pagina sa de Facebook, evenimentul fiind şters şi de siteul care pusese biletele în vânzare, titrează ziarulring.ro.

Noi ciocniri la Kiev

După o zi în care mai mulţi protestatari au fost omorâţi, zeci de mii de manifestanţi proeuropeni s-au reunit în centrul Kievului, miercuri seara, având loc noi ciocniri violente  între aceştia şi forţele de ordine. Opoziţia a ameninţat că va trece "în ofensivă" începând de joi dacă preşedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii, relatează România Liberă.

Riscuri pentru România în acest an:  insolvenţe în lanţ şi curs de peste 4,55 lei/euro

În România,  creşterea PIB se va atenua, consumul va stagna, cursul valutar va fi de peste 4,55 lei/euro, iar numarul insolventelor va creste, in special pe segmentul IMM, avertizează un raport privind viitoarele riscuri, potrivit enational.ro.

Rusia nu va interveni în Ucraina

Potrivit unui purtător de cuvânt al lui Putin, Rusia nu va interveni în Ucraina, unde confruntările violente dintre manifestanţii proeuropeni şi forţele de ordine s-au soldat cu cinci morţi, informează mediafax.ro.