ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ACTIVENEWS îţi prezintă cele mai importante titluri din presă.

capital.ro: Țara europeană care a ieșit din criză și a intrat în rândul statelor cu "investment grade"
Agenţia Moody's a îmbunătăţit calificativul suveran al Irlandei şi l-a readus în categoria recomandată investitorilor, după mai bine de doi ani şi jumătate de la retrogradarea în junk (nerecomandat), ca urmare a  încheierii Irlandei a unui program de reforme susţinut cu împrumuturi de la ţările zonei euro.

zf.roIpotecarele în lei au ajuns la acelaşi preţ cu cele în euro
După ce mai mult de un deceniu creditul ipotecar în euro a fost mai rentabil decât cel în lei din cauza dobânzilor mai scăzute, determinând o cerere şi o expunere a persoanelor fizice pe valută fără precedent, în ianuarie 2014 acest cost s-a egalizat.

hotnews.ro: Asociatia Ad Astra, despre propunerile Ecaterinei Andronescu de modificare a Codului Studiilor Doctorale
Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a propus Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) modificarea Codului Studiilor Doctorale. Asociaţia Ad Astra a declarat despre implementarea propunerii ca numai profesorii si cercetatorii stiintifici I (CS1) sa poata fi conducatori de doctorat "va avea ca rezultat, pe termen lung, reducerea semnificativa a numarului conducatorilor de doctorat inalt calificati si, ca urmare, a doctoratelor valoroase".

stirileprotv.ro: Casa Alba a îndemnat la incetarea imediata a violentelor in Ucraina, amenintand cu sanctiuni
"Suntem foarte ingrijorati de violentele care au avut loc astazi (duminica) pe strazile din Kiev si indemnam toate partile la o detensionare imediata a situatiei", a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliul National american pentru Securitate, citata intr-un comunicat.

"Amplificarea tensiunii în Ucraina este consecinta directa a esecului Guvernului de a recunoaste revendicarile legitime ale populatiei ucrainene (...). Statele Unite continua sa examineze masuri suplimentare - inclusiv sanctiuni -, ca raspuns la folosirea violentei", a continuat ea. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a promis duminică să înfiinţeze o comisie pentru a pune capăt crizei politice, a anunţat un lider al opoziţiei, Vitali Kliciko, după o întâlnire cu şeful statului ucrainean.

Cronica Română scrie că pesediştii riscă să piardă majoritatea în Senat
Majoritatea obținută de PSD în Senat este amenințată de alegerile europarlamentare. După ce au luat senatori de la PPDD pentru a-și construi o majoritate confortabilă, grupul PSD riscă acum să piardă acest avantaj.

enational.ro informează că noua Constituţie este un măr otrăvit pentru baronii USL
Dacă în urmă cu o săptămână pesediştii şi liberalii din teritoriu salutau deciziile luate la centru de co-preşedintii Uniunii Social Liberale, după ce au studiat problema mai bine aceiaşi lideri locali se plâng acum că li s-a întins o capcană şi că organizarea referendumului pentru Constituţie în paralel cu europarlamentarele le va da mari bătăi de cap.