ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Sanda(foto), reprezentantul Asociaţiei "Victoria" - una dintre cele mai cunoscute asociaţii ale revoluţionarilor timişoreni, a atras atenţia Consiliului Județean Timiș că niciun revoluţionar nu este cetăţean de onoare al municipiului.  Afirmația a fost făcută în contextul unei ședințe festive a CJ Timiș dedicată evenimentelor din 1989.

Totodată, acesta a declarat că Laszlo Tokeș nu a avut o contribuție importantă la revoluția din decembrie 1989, fiind avertizat "să nu ne târască în mocirla în care dorește să ne târască" .
"Niciun revoluţionar nu e cetăţean de onoare al Timişoarei. Timişoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile ţigăneşti. Cum e posibil ca Laszlo Tokes să ajungă să lase Ordinul dat de un preşedinte inconştient la Biserica Reformată şi să îi cheme la Timişoara pe cei care i-au dat această distincţie, să vină să o ia înapoi tocmai de aici? Revoluţia din Timişoara nu a fost făcută de Tokes, ci a fost făcută de timişorenii cei mulţi. Dacă nu erau timişorenii cei mulţi, Tokes poate îşi mai lua o palmă în plus din partea comuniştilor. Îi transmitem să nu ne târască în mocirla în care doreşte să ne târască", a spus Sanda.

Cum au ajuns clădiri istorice ale Timișoarei în mâna lui Vladimir “Pipi” Cârpaci: șantaj și violență. Cum erau “convinși” cei care nu voiau să vândă

Un alt reprezentant al revoluţionarilor, Tudorin Burlacu, a afirmat, tot în şedinţa festivă, că doreşte să îi transmită premierului Victor Ponta "să facă curăţenie" printre revoluţionari.

"Ne bucurăm că o dată pe an vă mai amintiţi de noi. Noi, Timişoara, ne-am angajat să facem curăţenie pentru toţi eroii şi ne-am îndeplinit acest obiectiv, pentru perioada 16-20 decembrie 1989. Pentru restul perioadei, de după 20 decembrie 1989, îi transmitem premierului să facă ei dreptate", a spus Burlacu, făcând referire la faptul că dosarele revoluţionarilor au fost reverificate, iar cei consideraţi impostori au fost eliminaţi de pe listele celor care primeau indemnizaţii.

Joi, urmaşi ai eroilor Revoluţiei de la Timişoara vor porni într-un pelerinaj la Bucureşti, unde vor depune, vineri, coroane de flori în Piaţa Universităţii, la mai multe monumente, dar şi la Popeşti-Leordeni, unde au fost incineraţi mai mulţi revoluţionari în timpul evenimentelor din decembrie 1989, iar cenuşa lor a fost aruncată într-un canal.

Sursa foto: Tion.ro