ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult de jumătate din traficul de internet din 2016 a fost realizat de roboții virtuali, anunță profit.ro, care citează o statistică realizată de compania de securitate Imperva.

Astfel, doar 48,2 la sută din traficul web de anul trecut a fost efectuat de utilizatori, pentru restul de 51,8 la sută fiind responsabili roboții virtuali.

Potrivit sursei citate, roboții virtuali, care sunt împărțiți, în funcție de rolul pe care îl îndeplinesc, în două categorii, pozitivi și negativi, și-au adjudecat 22,9 la sută din traficul web de anul trecut, respectiv 28,9 la sută.

Pozitivi sunt considerați acei roboți au rol de monitorizare și îmbunătățire a internetului, ca cei utilizati de Google, Facebook sau  Twitter, în timp ce roboții negativi sunt cei folosiți în diverse scopuri ilegitime și ilegale, cum ar fi furt de date sau furt de identități.

Statistica realizată de Imperva arată că, față de 2015, activitatea utilizatorilor propriu-ziși este în scadere cu aproape trei procente, iar în 2013 roboții virtuali au atins un procent record de 61,5 la sută din traficul de pe internet.