Manolache Lenuța are 36 de ani și este din satul Chiraftei, comuna Măstăcani, județul Galați. Este căsătorită, mamă a trei copii. Cel mai mic dintre ei are 7 ani.

Lipsa banilor și dorința de a le oferi copiilor ei o viață mai bună au împins-o pe femeie să-și caute de lucru în afara țării, iar din ianuarie s-a angajat, ca îngrijitoare, într-un azil de bătrâni din orașul Graz (Austria). Acolo s-a îmbolnăvit și a fost internată într-un spital, după cum a povestit ea familiei.

La începutul lunii iulie, Lenuța s-a întors acasă, în România, și a rămas aici trei săptămăni. Apoi, a plecat din nou în Austria, la locul ei de muncă. Ziua aceea, în care ea a ieșit cu mașina din curtea casei, a fost ultima în care copiii și-au văzut mama.

 

La 1 august, femeia urma să se reîntoarcă acasă. Primise din Austria banii pe concediul medical, circa 3.000 de euro. Pe drum, în Ungaria, femeia a dispărut fără urmă. La fel și Volkswagen-ul passat vișiniu, cu număr de Austria (G 550 NT), pe care ea îl conducea.

Soțul ei, Manolache Laurențiu, a vorbit ultima oară cu ea la telefon în acea luni, 1 august, în jurul orei 16:30. „Mi-a spus că e în Ungaria, că pe GPS îi arată că mai are 2 ore până intră în România și că s-a oprit la un popas”, ne-a declarat bărbatul. „Nu mi-a spus numele popasului... Era bucuroasă că se întoarce acasă, a vorbit și cu copiii la telefon. Iar de atunci nu mai știm nimic de ea. Pe numărul ei de telefon, care e cumpărat din Austria, intră de atunci robotul, într-o limbă străină.”

Familia a așteptat câteva zile ca ea să apară sau să dea vreun semn de viață. Vineri, 5 august, dispariția femeii a fost sesizată la poliție, iar cazul a intrat în atenția Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul Județean de Poliție Galați. 

Cei care au văzut-o pe Lenuța, știu ce s-a întâmplat cu ea sau au informații ce pot ajuta la găsirea ei sunt rugați să ia legătura cu Poliția, la numărul de telefon 0236/407.000 - int. 20168 sau cu familia, la numărul 0723.756.222 (Manolache Laurențiu).