ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a pierdut întâlnirea de Fed Cup by BNP Paribas cu Belgia, de la București, din Sala Polivalentă, cu scorul final de 1-3, anunță Federația Română de Tenis.

A fost 3-6, 4-6 în primul meci, jucat de Monica Niculescu cu Kirsten Flipkens,pentru ca, tot sâmbătă, Sorana Cîrstea să piardă cu 6-7, 7-5, 5-7 întâlnirea cu Yanina Wickmayer.

Duminică, în deschiderea zilei, Irina Begu a jucat aproape trei ore cu Elise Mertens, dar, din păcate, meciul a fost câștigat de belgiancă, cea care s-a impus cu 3-6, 7-5, 7-5.

La acest scor de 3-0 pentru Belgia, nu s-a mai jucat și cel de-al patrulea meci de simplu. S-a jucat doar partida de dublu, România fiind reprezentată de Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, în vreme ce pentru Belgia au jucat Maryna Zanevska și Kirsten Flipkens.

Scorul meciului a fost 6-2, 6-0, în favoarea fetelor noastre, care au stabilit, astfel, scorul final al întâlnirii România - Belgia, 1-3.

Întâlnirea a marcat debutul pe banca tehnică a căpitanului-nejucător Ilie Năstase, despre care Irina Begu a declarat că „a fost incredibil. Pentru mine a fost o experiență extraordinară, sper să mai am ocazia să îl am pe bancă. Am doar cuvinte de laudă la adresa dânsului, m-a încurajat indiferent de scor sau de situație. Jos pălăria în fața dânsului”.

Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, iar România va juca unul de menținere în Grupa Mondială II, pe 22-23 aprilie.

Foto: frt.ro