România a pierdut întâlnirea de Fed Cup by BNP Paribas cu Belgia, de la București, din Sala Polivalentă, cu scorul final de 1-3, anunță Federația Română de Tenis.

A fost 3-6, 4-6 în primul meci, jucat de Monica Niculescu cu Kirsten Flipkens,pentru ca, tot sâmbătă, Sorana Cîrstea să piardă cu 6-7, 7-5, 5-7 întâlnirea cu Yanina Wickmayer.

Duminică, în deschiderea zilei, Irina Begu a jucat aproape trei ore cu Elise Mertens, dar, din păcate, meciul a fost câștigat de belgiancă, cea care s-a impus cu 3-6, 7-5, 7-5.

La acest scor de 3-0 pentru Belgia, nu s-a mai jucat și cel de-al patrulea meci de simplu. S-a jucat doar partida de dublu, România fiind reprezentată de Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, în vreme ce pentru Belgia au jucat Maryna Zanevska și Kirsten Flipkens.

Scorul meciului a fost 6-2, 6-0, în favoarea fetelor noastre, care au stabilit, astfel, scorul final al întâlnirii România - Belgia, 1-3.

Întâlnirea a marcat debutul pe banca tehnică a căpitanului-nejucător Ilie Năstase, despre care Irina Begu a declarat că „a fost incredibil. Pentru mine a fost o experiență extraordinară, sper să mai am ocazia să îl am pe bancă. Am doar cuvinte de laudă la adresa dânsului, m-a încurajat indiferent de scor sau de situație. Jos pălăria în fața dânsului”.

Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, iar România va juca unul de menținere în Grupa Mondială II, pe 22-23 aprilie.

Foto: frt.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews