România va înfrunta un adversar de temut, în turul I al Grupei Mondiale: „tricolorele” au avut ghinion la tragerea la sorți de marți și au dat peste naționala Cehiei, care a câștigat trei din ultimele patru ediții ale Fed Cup. 
 
România și Cehia s-au întâlnit de două ori în istorie, în 1980 și în 2016, cehoaicele impunându-se de fiecare dată. La ultimul meci, Cehia s-a impus la Cluj cu 3-2, victoria decisivă venind la dublu. Totuși, la simplu, Simona Halep o conduce pe Karolina Pliskova în confruntările directe, 6-2, iar contra Petrei Kvitova, una dintre cele mai bune prietene ale jucătoarei noastre în circuit, Simona are 3-1.
 
Întâlnirea va avea loc la Praga, pe 9 și 10 februarie, cel mai probabil în sală, pe suprafață hard. Dacă România se impune în duelul cu Cehia, Simona Halep & Co. vor juca în semifinalele competiției. Dacă fetele noastre vor fi învinse, vor juca baraj de menținere în Grupa Mondială.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews