ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va înfrunta un adversar de temut, în turul I al Grupei Mondiale: „tricolorele” au avut ghinion la tragerea la sorți de marți și au dat peste naționala Cehiei, care a câștigat trei din ultimele patru ediții ale Fed Cup. 
 
România și Cehia s-au întâlnit de două ori în istorie, în 1980 și în 2016, cehoaicele impunându-se de fiecare dată. La ultimul meci, Cehia s-a impus la Cluj cu 3-2, victoria decisivă venind la dublu. Totuși, la simplu, Simona Halep o conduce pe Karolina Pliskova în confruntările directe, 6-2, iar contra Petrei Kvitova, una dintre cele mai bune prietene ale jucătoarei noastre în circuit, Simona are 3-1.
 
Întâlnirea va avea loc la Praga, pe 9 și 10 februarie, cel mai probabil în sală, pe suprafață hard. Dacă România se impune în duelul cu Cehia, Simona Halep & Co. vor juca în semifinalele competiției. Dacă fetele noastre vor fi învinse, vor juca baraj de menținere în Grupa Mondială.