ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România învinge și Finlanda, la cinci zile după victoria din amicalul cu Chile de la Graz, scor 3-2. În partida disputată la Ploiești, pe Stadionul "Ilie Oană", tricolorii au marcat prin Cristian Manea ( minutul 37) și Ciprian Deac (minutul 61). 
 
De la venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică, naționala țării noastre are șase victorii, un egal și o înfrângere. Doar două partide au fost însă oficiale: 3-1 cu Kazahstan și 1-1 în Danemarca. România are patru victorii consecutive în partidele amicale, 2-1 în Israel, 1-0 cu Suedia, 3-2 cu Chile și 2-0 cu Finlanda. 
 
Cu ocazia partidei de aseară, Bogdan Lobonț s-a retras din activitate. La 40 de ani, portarul a bifat 86 de selecții pentru echipa națională. Lobonț a apărat în ultimele minute ale meciului și s-a retras cu lacrimi în ochi, în aplauzele suporterilor. 
 
Invitatul de onoare al amicalului de la Ploiești a fost Jose Mourinho, prezent în calitate oficială, după ce conducerea celor de la Manchester United a trimis un email Federației Române de Fotbal prin care au solicitat o invitație.
 
România va debuta în septembrie în nou-înființata competiție UEFA Nations League. Jucătorii lui Cosmin Contra fac parte din grupa a patra a celui de-al treilea eșalon valoric (Liga C), alături de Lituania, Muntenegru și Serbia. Primul meci al României va fi pe teren propriu, cu Muntenegru, pe 7 septembrie, joc urmat de cel din Serbia, pe 10 septembrie.