România învinge și Finlanda, la cinci zile după victoria din amicalul cu Chile de la Graz, scor 3-2. În partida disputată la Ploiești, pe Stadionul "Ilie Oană", tricolorii au marcat prin Cristian Manea ( minutul 37) și Ciprian Deac (minutul 61). 
 
De la venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică, naționala țării noastre are șase victorii, un egal și o înfrângere. Doar două partide au fost însă oficiale: 3-1 cu Kazahstan și 1-1 în Danemarca. România are patru victorii consecutive în partidele amicale, 2-1 în Israel, 1-0 cu Suedia, 3-2 cu Chile și 2-0 cu Finlanda. 
 
Cu ocazia partidei de aseară, Bogdan Lobonț s-a retras din activitate. La 40 de ani, portarul a bifat 86 de selecții pentru echipa națională. Lobonț a apărat în ultimele minute ale meciului și s-a retras cu lacrimi în ochi, în aplauzele suporterilor. 
 
Invitatul de onoare al amicalului de la Ploiești a fost Jose Mourinho, prezent în calitate oficială, după ce conducerea celor de la Manchester United a trimis un email Federației Române de Fotbal prin care au solicitat o invitație.
 
România va debuta în septembrie în nou-înființata competiție UEFA Nations League. Jucătorii lui Cosmin Contra fac parte din grupa a patra a celui de-al treilea eșalon valoric (Liga C), alături de Lituania, Muntenegru și Serbia. Primul meci al României va fi pe teren propriu, cu Muntenegru, pe 7 septembrie, joc urmat de cel din Serbia, pe 10 septembrie.