România învinge și Finlanda, la cinci zile după victoria din amicalul cu Chile de la Graz, scor 3-2. În partida disputată la Ploiești, pe Stadionul "Ilie Oană", tricolorii au marcat prin Cristian Manea ( minutul 37) și Ciprian Deac (minutul 61). 
 
De la venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică, naționala țării noastre are șase victorii, un egal și o înfrângere. Doar două partide au fost însă oficiale: 3-1 cu Kazahstan și 1-1 în Danemarca. România are patru victorii consecutive în partidele amicale, 2-1 în Israel, 1-0 cu Suedia, 3-2 cu Chile și 2-0 cu Finlanda. 
 
Cu ocazia partidei de aseară, Bogdan Lobonț s-a retras din activitate. La 40 de ani, portarul a bifat 86 de selecții pentru echipa națională. Lobonț a apărat în ultimele minute ale meciului și s-a retras cu lacrimi în ochi, în aplauzele suporterilor. 
 
Invitatul de onoare al amicalului de la Ploiești a fost Jose Mourinho, prezent în calitate oficială, după ce conducerea celor de la Manchester United a trimis un email Federației Române de Fotbal prin care au solicitat o invitație.
 
România va debuta în septembrie în nou-înființata competiție UEFA Nations League. Jucătorii lui Cosmin Contra fac parte din grupa a patra a celui de-al treilea eșalon valoric (Liga C), alături de Lituania, Muntenegru și Serbia. Primul meci al României va fi pe teren propriu, cu Muntenegru, pe 7 septembrie, joc urmat de cel din Serbia, pe 10 septembrie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews