ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ar putea avea, peste numai doi ani, o echipă în Formula 1. Presa internaţională de specialitate scrie despre interesul arătat de ţara noastră pentru Marele Circ.

Potrivit jurnaliştilor străini, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis un nou proces de selecţie pentru Formula 1 la finalul anului trecut iar printre echipele interesate de înscrierea în competiţie se află şi una din România.

Din această echipă ar urma să faca parte şi Colin Kolles, neamţul de origină română (e născut la Timişoara) care a condus Force India şi HRT în Formula 1.

Informaţiile din presa de specialitate mai spun că această echipă ar fi susţinută de companii puternice din România, acestea dorind iniţial să se implice în cadrul unei grupări care activează deja în Marele Circ.

Dar cum FIA analizează posibilitatea de a mări grila Formulei 1 începând cu anul 2015, respectivele companii au adoptat rapid ideea unei echipe noi.

Problema ar fi că românii vor avea concurenţă serioasă, o echipă din Statele Unite şi una din Serbia fiind, de asemenea, interesate de înscrierea în Formula 1.