România ar putea să fie implicată în războiul ce se desfăşoară în estul Ucrainei, alături de Ţările Baltice, dar şi de multe alte ţări, susţine şeful Stratfor, George Friedman.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Credeți într-un adevărat război între Rusia și una sau mai multe țări europene?", a fost întrebat Friedman de Fox News.

Acesta a răspuns că "Statele Unite intenționează să aducă vehicule blindate americane, artilerie și alte mijloace militare în statele baltice, Polonia și România".

Friedman susţine că SUA "au început procesul de creare a unei bariere împotriva Rusiei" și acționează în afara NATO.

"Partea rusă înțelege acest lucru și asta o înnebuneşte. La un moment dat, ei vor începe să acționeze în Ucraina", crede şeful Stratfor.

Friedman explică:
"Probabilitatea declanşării unor operaţiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neapărat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Aşa că, să lase in trecut războiul - nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa."

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews