România are cea mai mare rată a avorturilor din Uniunea Europeană, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, anunţă agenţia de presă Basilica.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cărţile pe care le cauţi

Din 1958 până în prezent au fost înregistrate, doar în spitalele de stat, peste 22.000.000 de avorturi, mai mult decât este în prezent populația țării noastră.

Pentru ca societatea să conștientizeze gravitatea acestei situații, în România, de 5 ani de zile, se organizează, în luna martie, Marșul pentru viață. Evenimentul va fi marcat în acest an în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei.

În București, marșul este organizat sâmbătă, 21 martie, de Asociația Studenți pentru Viață. 21 martie este și Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down, motiv pentru care acțiunea își propune să militeze și împotriva discriminării persoanelor cu această afecțiune. Un motiv în plus este faptul că, la nivelul Uniunii Europene, 96% din copiii diagnosticați cu Sindrom Down sunt avortați.

Ca și în ceilalți ani, pe lângă marș, sunt organizate, timp de o săptămână, mai multe evenimente. Săptămâna pentru viață 2015 „Fiecare viață este un dar” are loc în perioada 18-25 martie.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews