ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are cea mai mare rată a avorturilor din Uniunea Europeană, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, anunţă agenţia de presă Basilica.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cărţile pe care le cauţi

Din 1958 până în prezent au fost înregistrate, doar în spitalele de stat, peste 22.000.000 de avorturi, mai mult decât este în prezent populația țării noastră.

Pentru ca societatea să conștientizeze gravitatea acestei situații, în România, de 5 ani de zile, se organizează, în luna martie, Marșul pentru viață. Evenimentul va fi marcat în acest an în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei.

În București, marșul este organizat sâmbătă, 21 martie, de Asociația Studenți pentru Viață. 21 martie este și Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down, motiv pentru care acțiunea își propune să militeze și împotriva discriminării persoanelor cu această afecțiune. Un motiv în plus este faptul că, la nivelul Uniunii Europene, 96% din copiii diagnosticați cu Sindrom Down sunt avortați.

Ca și în ceilalți ani, pe lângă marș, sunt organizate, timp de o săptămână, mai multe evenimente. Săptămâna pentru viață 2015 „Fiecare viață este un dar” are loc în perioada 18-25 martie.