România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor pentru produse și servicii, cu 257% în perioada 2000-2017, arată datele furnizate luni de Eurostat.
 
Cel mai mult au crescut prețurile băuturilor alcoolice și țigărilor au crescut cel mai mult în perioada 2000-2017, cu 726%, în timp ce media europeană a fost de 92,1%. Creșterile înregistrate în România la combustibili, locuințe, apă, gaz și electricitate s-au ridicat la 536%, în perioada analizată media europeană fiind de 57,2%. Transportul în România a crescut cu 338%, iar restaurantele și spațiile de cazare au crescut prețurile și tarifele cu 328%, media europeană în acest sector fiind de 56%. Românii plătesc mai mult și pentru educație, cu 297% în perioada 2000-2017, în timp ce media europeană a fost 91%. Românii plătesc mai mult și pentru mâncare și băuturi non-alcoolice, creșterile fiind de 185,6%, hainele și încălțămintea s-au scumpit cu 144,1%, față de o creștere de doar 0,8% în UE iar comunicații au înregistrat o creștere de prețuri de 135% în România, în condițiile în care în UE au scăzut cu 21,7%.
 
România este urmată în topul scumpirilor de Islanda (108,3%), Ungaria (98%) și Letonia (86,7%).


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews