ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul 2013 economia României a crescut cu 3,5% conform INS, depășind estimările analiștilor economici care anunțau o creștere de 2,8%. România a înregistrat astfel cea mai mare rată de creștere europeană pentru anul 2013.

Produsul Intern Brut al României a crescut cel mai bine în ultimul trimestru al lui 2013, înregistrând o creștere de 5,2% faţă de octombrie-decembrie 2012. Este cea mai bună creştere anuală înregistrată de România din 2008 până în prezent, atât la nivel de trimestru cât și pe întreg anul.

Pe ansamblul anului 2013, PIB-ul Uniunii Europene a urcat cu 0,1% conform biroului de statistică Eurostat.

Andrea Schaechter, coordonator al reprezentanței FMI  în România, a estimat pentru anul 2014 o creştere economică de 2,2% . BERD România a prognozat pentru acest an o creștere de 2,4%, principalii factori de risc fiind evoluția creditelor neperformante și politica de finanțare a băncilor străine.

Cu toate acestea, România continuă să își plătească cel mai prost angajaţii, după Bulgaria, cu un salariu minim pe economie de 190 de euro. Salariu mediu al românilor în anul 2013 a ajuns la 370 de euro.