ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala de handbal masculin este pregătită să dea piept cu Macedonia pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019. Sportivii români s-au pregătit temeinic în ultimele zile pentru cele două meciuri de baraj pe care le consideră ''destul de complicate''.

România a fost de patru ori medaliată cu aur, o dată cu argint și de trei ori cu bronz la campionatele mondiale de handbal masculin. Și Jocurile Olimpice ne-au adus medalii: una de argint și trei de bronz. Ultima mare realizare datează, însă, din 1990, când handbaliștii români au luat bronzul mondial. La Campionatul Mondial din 2011 nu am reușit să ne calificăm, ceea ce pe de-o parte face ca Macedonia, nelipsită de la ultimele campionate mondiale și europene, să fie considerată favorită a dublei întâlniri. Pe de altă parte, situația stârnește ambiția celor 23 de jucători convocați la lot de spaniolul Xavier Pascual, selecționerul naționalei României. 
 
Prima manșă a duelului va avea loc pe 10 iunie, la Skopje (ora 21,30), în timp ce revanșa e programată pe 13 iunie, de la ora 18,30, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.