ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România poate accesa fonduri europene pentru pregătirea la dezastre, după ce Comisia Europeană a transmis la începutul acestei săptămâni faptul că țara noastră a îndeplinit condiționalitățile ex-ante (înainte de a se produce un eveniment avut în vedere) privind prevenirea și gestionarea riscurilor, se arata într-un comunicat al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pentru Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îndeplinirea condiționalității ex-ante înseamnă accesul la linii de finanțare europeană pentru programe de dotare și continuarea celor începute anterior îndeplinirii.

În perioada următoare, o sumă de aproximativ 80 de milioane euro va fi pusă la dispoziția IGSU pentru continuarea dotării cu mijloace specifice de intervenție pentru gestionarea riscurilor identificate (incendii de pădure, inundații, dezastre), dar și pentru crearea unor poligoane și centre de pregătire destinate personalului operativ.