ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea "România, săraca ţară bogată", scrisă de Dumitru Mazilu, a fost lansată, joi, la Librăria "Mihail Sadoveanu", scrie Agerpres.

Profesorul universitar Ion Calafeteanu a afirmat că lucrarea este una a unui "om de carte, a unui român, care simte şi gândeşte româneşte". "Este o lucrare scrisă pentru români, pentru a-i face să se gândească la viitorul ţării lor", a spus istoricul.

Şi istoricul Ioan Scurtu l-a caracterizat pe autor drept "unul dintre cei mai reali oponenţi ai regimului Ceauşescu, al cărui nume şi activitate figurează în documentele ONU, un făuritor de istorie, care militează pentru înfăptuirea dezideratelor de acum 23 de ani".

Doctorul Constantin Corneanu a declarat că lucrarea lui Dimitru Mazilu, care se constituie într-un "îndemn la reflecţie şi un semnal de alarmă", relevă faptul că "de 20 de ani suntem cumpăraţi bucată cu bucată".

Mircea Chelaru a afirmat că lucrarea reprezintă "o radiografie ce prezintă un clişeu al micilor şi marilor trădări". "Cartea e un strigăt. Gata, ajunge! Nu mai conjugaţi România la timpul trecut continuu!", a spus Chelaru, subliniind că "oamenii mari slujesc interesele ţării".