ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recenta decizie a Guvernului de a mări, din nou, pensiile "speciale" readuce în discuţie moralitatea acestor hotărâri.

Trebuie să specific de la început că sunt pentru acordarea pensiilor "speciale" unor anumite categorii profesionale. Mă deranjează foarte tare însă discrepanţa între aceste pensii "speciale" şi celelalte, ale oamenilor obişnuiţi. În condiţiile în care în România anului 2015, după 33 de ani muncă beneficiezi de o pensie de 700 lei, tu, ca Guvern, ai o problemă. Când în România există pensii cât ajutorul pe care statul îl acordă celor care nu au muncit nicio zi, care nu au cotizat un leu la sistemul public de pensii, tu, ca stat, ai o problemă. Când salariul minim pe economie în România este 975 lei, iar 30% dintre angajaţi primesc acest salariu, tu, ca stat, ai o mare problemă. Când sistemul de pensii este o bombă cu ceas care va exploda în curând şi se măresc din nou doar anumite pensii, tu, ca stat, ai o problemă.

Acestă lege a pensiilor militare de stat vine la doar câteva zile după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor, şi care prevede că aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni de activitate.

Pentru că "cine-mparte, parte-şi face", parlamentarii îşi pregătesc şi ei o pensie specială.

Ce facem însă cu ceilalţi români pensionari care au lucrat în spitale, în şcoli, în grădiniţe sau în orice alt domeniu de activitate? Ei de ce nu ar fi speciali? Ei de ce nu merită un trai mai bun, mai uşor? Socialistul Victor Ponta cum se mai poate uita în ochii lor? De ce modul de calcul al pensiilor trebuie să fie pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă?

Răspunsul este simplu: în ultimii 25 de ani, influenţa pe care cei care provin din aceste sisteme o au asupra decidenţilor din acest stat este uriaşă.

P.S. Este revoltător să vezi că oameni precum torţionarul Vişinescu beneficiază de efectele acestei legi. Şi nu este singurul caz.