ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va acorda Republicii Moldova 50 de milioane de euro reprezentând o a doua tranșă de împrumut cu o lună mai devreme, după ce a acordat prima tranșă de 60 milioane de euro în data de 24 august 2016, anunță Ministerul Finanțelor Publice.

În luna ianuarie 2017, Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finanțelor Publice din România o scrisoare oficială prin care solicită modificarea datei de eliberare a celei de-a doua tranșe de 50 milioane de euro, din 27 martie 2017, în data de 27 februarie 2017.

Împrumutul se realizează în baza „Acordului privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova” ratificat prin Legea nr.91 din mai 2016.

În data de 24 august 2016 a fost acordată prima tranșă a împrumutului prevăzut în Acord, în suma de 60 milioane euro, în baza schimbului de scrisori între România și Republica Moldova, prin  care  s-au  confirmat  progresele  înregistrate  de Republica  Moldova în semnarea  unui  program  de finanțare cu FMI pe o perioadă de 3 ani, printr-un acord la nivel de personal și se comunicau  măsurile  adoptate  pentru  îmbunătațirea mediului de afaceri și a Strategiei de reformare a sectorului justiției și a Strategiei Naționale Anticorupție.