ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, 6 iulie 2018, s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat lansată de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul Programului Tezaur - ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației. 
 
Aproape 20 000 de persoane au achiziționat titluri prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului, precum și prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, volumul total de subscriere fiind de 786.225.634 lei, informează Ministerul Finanțelor Publice. Titlurile au putut fi cumpărate  în perioada 15 iunie – 6 iulie 2018 de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.
 
Având în vedere interesul crescut al populației față de această metodă de economisire, emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua și pe viitor, posibil și cu alte maturități, până la epuizarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde lei, mai anunță Ministerul Finanțelor.