[caption id="attachment_96482" align="alignleft" width="334"]FOTO: protv.ro FOTO: protv.ro[/caption]

Fie că ne plimbăm pe malul Dunării ori în pădurile din jurul Bucureştiului, toate aceste locuri frumoase sunt pline de dovezi că unii români s-au simţit bine şi au vrut ca noi toţi să vedem asta.

Cei care au vrut să continue şi marţi petrecerile şi picnicurile  n-au mai zărit iarba de gunoaie. Cel mai uşor le-a fost să dea vina pe autorităţi:
Femeie: "Oamenii să-şi strângă, dar unde să le punem? Eu le strâng şi iau sacul acasă. Dar, dacă ar face primăria, măcar în zilele de sărbătoare, două, trei containere, ar fi altă situaţie!"

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Bărbat: "Ieşim în aer curat, asta vrem. Că ne-am săturat de stat în casă. Toată iarna!"

Trei tineri care aruncă nonşalant coji de seminţe au fost nevoiţi să aprindă focul lângă o groapă plină cu peturi. Nu le face plăcere, dar n-au avut de ales.

La 10 kilometri de Bucureşti, la marginea unei păduri ocrotite de lege, se văd semnele unei sărbători bogate. Pădurea Râioasă, un monument al naturii protejat de lege, şi-a primit numele de la lichenii care dau un aspect bolnăvicios copacilor. Din păcate, primăvara, în special după sărbători, pădurea ar trebui să se numească Pădurea cu gunoaie. Mormane de resturi pot fi văzute peste tot.

Legea picnicului, în vigoare de patru ani, prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care îşi bat joc de natură. Cum n-au fost prea mulţi taxaţi, îşi văd mai departe de treabă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews