ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Bojan Barbucici, Preşedintele Asociaţiei Iniţiativa Românilor din Serbia, a anunțat că minoritatea românească este foarte aproape de a face un pas mare pentru a fi reprezentată în Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor, și a ieși din retorica vlahă a autorităților de la Belgrad, informează Napoca News. Preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Viorel Dolha, a atras atenția în repetate rânduri despre abuzurile crase comise de Serbia împotriva comunităților românești.
Puteți lua parte la un moment istoric pentru comunitatea românească din Valea Timocului – Serbia, una din minoritățile care încearcă să își afirme identitatea culturală, lingvistică și religioasă, la capătul a aproape două secole de asimilare cruntă. După ce, la Donji Milanovac, ne-am ales Biroul de Conducere și am anunțat intenția noastră a forma o listă comună cu frații noștri din Voivodina, pentru participarea la alegerile pentru Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia, acum vom chema pe frații români din Banatul Sârbesc să ni se alăture pentru a câștiga împreună cât mai multe locuri în viitorul consiliu românesc.

Numai uniți vom putea învinge și vom putea deschide un nou drum tuturor celor aproape 400.000 de români care trăiesc în Serbia . Anul acesta, la alegerile pentru consiliile naționale ale minorităților naționale din Serbia, și românii din Timoc au posibilitatea de a-și trimite reprezentanți în Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia și de a nu mai accesa listele pentru consiliul așa zisei minorități vlahe.

Inițiativa Românilor din Serbia continuă, pe 12 aprilie 2014, la Pancevo, adoptarea deciziei de a propune o listă proprie de candidați pentru Consiliul Minorității Românești din Serbia, pe care vor fi reuniți reprezentanții tuturor organizațiilor românești din Serbia.