ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În oraşul suedez Sölvesborg au început recent şi continuă susţinut lucrările la noua biserică în stil maramureşean care va deservi comunitatea românească. Sâmbătă, 14 martie, după ce a săvârşit Sfânta Liturghie în mijlocul credincioşilor din Sölvesborg, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vizitat şantierul şi a binecuvântat lucrările ce se săvârşesc la noul locaş de închinare.

[P] Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

Lucrările de edificare a sfântului locaş au început în urmă cu câteva săptămâni, fiind realizate, după planurile arhitectului Andi Cârligeanu, de o echipă de meşteri din Ieud, Maramureş, condusă de Vasile Hotico, scrie Ziarul Lumina.

Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie a citit, din Molitfelnic, o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor, încurajând ctitorii, binefăcătorii şi lucrătorii acestei sfinte zidiri.  „Dumnezeu a lucrat la Sölvesborg printr-o văduvă săracă, precum odinioară, prin văduva din Sarepta Sidonului, în zilele Prorocului Ilie Tesviteanul. În anul 2008, am înfiinţat parohia românească din Sölvesborg, iar o văduvă săracă din această parohie, doamna Aglaia, din tot ce avea, asemenea văduvei sărace din Scriptură, mi-a încredinţat o sumă de bani, obţinută din vânzarea locuinţei unui bun prieten suedez, pe care l-a îngrijit în ultima parte a vieţii sale pământeşti. M-a rugat să folosim banii pentru ridicarea unei biserici la Sölvesborg. După numirea tânărului preot paroh Alin-Ioan Popa, am identificat şi apoi am cumpărat, cu banii dăruiţi de doamna Aglaia, o suprafaţă de teren de la primăria oraşului Sölvesborg. Am primit apoi sprijin financiar de pretutindeni, parohia fiind prea mică pentru a putea susţine ridicarea unei biserici. Lemnul ne-a fost donat de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor“, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie.