În oraşul suedez Sölvesborg au început recent şi continuă susţinut lucrările la noua biserică în stil maramureşean care va deservi comunitatea românească. Sâmbătă, 14 martie, după ce a săvârşit Sfânta Liturghie în mijlocul credincioşilor din Sölvesborg, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vizitat şantierul şi a binecuvântat lucrările ce se săvârşesc la noul locaş de închinare.

[P] Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

Lucrările de edificare a sfântului locaş au început în urmă cu câteva săptămâni, fiind realizate, după planurile arhitectului Andi Cârligeanu, de o echipă de meşteri din Ieud, Maramureş, condusă de Vasile Hotico, scrie Ziarul Lumina.

Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie a citit, din Molitfelnic, o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor, încurajând ctitorii, binefăcătorii şi lucrătorii acestei sfinte zidiri.  „Dumnezeu a lucrat la Sölvesborg printr-o văduvă săracă, precum odinioară, prin văduva din Sarepta Sidonului, în zilele Prorocului Ilie Tesviteanul. În anul 2008, am înfiinţat parohia românească din Sölvesborg, iar o văduvă săracă din această parohie, doamna Aglaia, din tot ce avea, asemenea văduvei sărace din Scriptură, mi-a încredinţat o sumă de bani, obţinută din vânzarea locuinţei unui bun prieten suedez, pe care l-a îngrijit în ultima parte a vieţii sale pământeşti. M-a rugat să folosim banii pentru ridicarea unei biserici la Sölvesborg. După numirea tânărului preot paroh Alin-Ioan Popa, am identificat şi apoi am cumpărat, cu banii dăruiţi de doamna Aglaia, o suprafaţă de teren de la primăria oraşului Sölvesborg. Am primit apoi sprijin financiar de pretutindeni, parohia fiind prea mică pentru a putea susţine ridicarea unei biserici. Lemnul ne-a fost donat de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor“, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie.