ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situaţie ILEGALă în judeţul Harghita, unde pentru ocuparea postului de secretar al comunei Sântimbru, Agenția Națională a Funcționarilor Publici solicită participanţilor ca şi condiţie obligatorie cunoaşterea limbii maghiare.

Livrare gratuita in 24 de ore!

ANFP ignoră astfel hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție și continuă și sub noua conducere procesul de maghiarizare a administrației publice locale din Covasna și Harghita, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Cu privire la impunerea unei condiții de cunoaștere a limbii maghiare la concursurile pentru ocuparea posturilor de secretari de primării s-a pronunțat deja, definitiv și irevocabil, Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 1438/2012 prin care a decis că impunerea cunoașterii limbii maghiare ca și condiție pentru ocuparea postului de secretar al unei UAT este ilegală.

1
Sursa foto: Dan Tănasă