ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Eroul discret", primul roman publicat de Mario Vargas Llosa după acordarea Premiului Nobel pentru literatură în 2010, va fi lansat miercurea viitoare la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Încă de la apariția lui la Editura Alfaguara în luna septembrie a anului trecut, romanul "Eroul discret" a intrat în topul celor mai râvnite cărți de ficțiune întocmit de cotidianul "El Mundo". Tot la sfârșitul anului trecut, volumul a apărut la Editura Humanitas în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari.

La lansare vor participa Juan Carlos Garcia Vidal, directorul Institutului Cervantes din București, co-organizatorul evenimentului, Dana Pîrvan-Jenaru, critic literar, Marin Mălaicu-Hondrari, traducător, Marieva Ionescu, redactor, și Iustina Croitoru, redactor-șef dezvoltare editorială Humanitas.

De curând, lui Llosa i-a fost decernat premiul "Cortes de Cadiz", o distincție creată în 2009 de administrația din Cadix pentru a omagia personalitățile și instituțiile publice sau private care au contribuit la susținerea drepturilor și a libertății în spațiul ibero-american. În motivația care a însoțit decernarea premiului este menționat rolul scriitorului peruan în "apărarea fără compromis a libertății, în presă ca și în politică, și eforturile sale de a conserva, prin literatură, perfecțiunea limbii spaniole".

Potrivit Humanitas, Mario Vargas Llosa va face în aprilie o donație de 30.000 de cărți din colecția personală către Biblioteca Regională din Arequipa, capitala provinciei și regiunii omonime din Peru.