ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform ziarului Kommersant,Rusia ia în considerare varianta unor "atacuri țintite" asupra Ucrainei, după căderea unui obuz într-un oraş rusesc de frontieră şi uciderea unei persoane.

O sursă apropiată Kremlinului declară "Răbdarea noastră are limite", subliniînd că " nu este vorba despre vreo acţiune la scară largă, ci exclusiv despre atacuri ţintite şi punctuale asupra poziţiilor de unde sunt efectuate tiruri asupra teritoriului rus".

Această posibilă decizie a autorităților ruse vine ca reacție a incidentului produs duminică într-un oraș de la frontiera rusă, când un obuz tras de pe teritoriul ucrainean a omorât o persoană și a rănit alte două.

Cu toate acestea, Kievul a dezmințit implicarea in evenimentul produs duminică, acuzând insurgenţi proruşi că declanşează tiruri "de provocare, inclusiv împotriva teritoriului rusesc, pentru a acuza militari ucraineni de acestea".