Rusia a adoptat joi măsuri de restricționare a adopțiilor de copii de către cetățenii din între persoane de același sex, informează agenția RIA Novosti, citată de Agerpres.

Potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului rus, sunt interzise adopțiile de copii de către cuplurile de persoane de același sex căsătorite și de către cuplurile necăsătorite.

Restricțiile vor afecta țările care adoptau în mod tradițional numeroși copii orfani din Rusia, printre care Spania, Franța și Canada. Căsătoria între persoane de același sex ar urma să fie legalizată și în Marea Britanie în acest an.
Adopțiile pot fi realizate de reprezentanții oricăruia dintre cele două sexe, cu excepția persoanelor dintr-o uniune între două persoane de același sex care a fost înregistrată ca o căsătorie în conformitate cu legislația dintr-o țară sau alta și, de asemenea, de persoane necăsătorite din astfel de țări, se arată în decretul semnat de premierul Dmitri Medvedev.

Sentimentele homofobe în societatea rusă, atacurile asupra homosexualilor și retorica conservatore din rândul clasei politice s-au amplificat în urma legii care interzice “propaganda” în favoarea homosexualității, adoptată anul trecut. O lege semnată de președintele Vladimir Putin în luna iulie prin care se interzice adoptarea copiilor ruși de către cuplurile gay a provocat critici internaționale pe scară largă.

Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în 14 țări, în majoritate europene, printre care Franța, Spania, Olanda, Suedia și Portugalia. Noua Zeelandă, Canada și Africa de Sud permit de asemenea astfel de uniuni.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews