ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caricaturile unor lideri religioși, apărute în ziarul satiric francez Charlie Hebdo, sunt inacceptabile pentru guvernul de la Moscova, motiv pentru care difuzarea lor în media reprezintă un act de extremism.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Organul guvernamental rus care se ocupă de contolul media a avertizat mass-media din Rusia, inclusiv site-urile de știri că dacă vor publica desenele din ziarul francez Charlie Hebdo vor fi automat incluse pe lista neagră guvernamentală.

Avertismentul a ajuns direct în redacțiile tuturor ziarelor, televiziunilor și site-urilor de știri din Rusia, iar informația a fost făcută publică, pe o rețea de socializare, de un ziarist din Kamciatka.

Conform scrisorii trimise în redacții, difuzarea, prin orice mijloc, a caricaturilor unor lideri religioși, precum cea a profetului Mahomed, realizate de cei de la Charlie Hebdo, este un act inacceptabil. Iar publicarea imagnilor va fi considerată o încălcare a legii federale a  Roskomnadzor, departamentul care supraveghează activitățile extrmiste, informează site-ul wired.it.

Departamentul rus a refuzat să facă orice comentariu pe această temă, dar a confirmat autenticitatea scrisorii trimise redacțiilor.