ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kievul acuză Rusia că a declanşat o nouă fază, mult mai periculoasă, a războiului hibrid din Ucraina, vizate fiind mai multe oraşe importante.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

Vitaliy Naida, şeful departamentului responsabil pentru interceptarea traficului online din cadrul SBU, serviciul de informaţii al Ucrainei, susţine că Moscova se foloseşte de insurgenţii proruşi pentru atentate în marile aglomerări urbane care nu sunt încă sub controlul trupelor separatiste.

Acesta dă ca exemplu atentatele de la Harkov şi spune că autorii au fost recrutaţi de FSB, serviciul rus de informaţii.

"Totul începe la centrele FSB 16 şi 18, de lângă Skolkovo. Aceste centre se ocupă cu războiul informaţional. Ei trimit materiale de propagandă, informaţii false prin social media. Sunt imagini refăcute din Siria, din Serbia, ei le folosesc pentru a radicaliza şi recruta tinerii din Ucraina. Ruşii ţintesc acum Kievul, Harkovul, Dnepropetrovskul şi Odessa, dar în acelaşi timp şi posibilul coridor terestru spre Crimeea, cu Mariupol, Kherson şi Mykolaiv. Ei ştiu că fără acest coridor nu au nicio şansă de a supravieţui", a declarat Naida pentru Newsweek.