Kievul acuză Rusia că a declanşat o nouă fază, mult mai periculoasă, a războiului hibrid din Ucraina, vizate fiind mai multe oraşe importante.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

Vitaliy Naida, şeful departamentului responsabil pentru interceptarea traficului online din cadrul SBU, serviciul de informaţii al Ucrainei, susţine că Moscova se foloseşte de insurgenţii proruşi pentru atentate în marile aglomerări urbane care nu sunt încă sub controlul trupelor separatiste.

Acesta dă ca exemplu atentatele de la Harkov şi spune că autorii au fost recrutaţi de FSB, serviciul rus de informaţii.

"Totul începe la centrele FSB 16 şi 18, de lângă Skolkovo. Aceste centre se ocupă cu războiul informaţional. Ei trimit materiale de propagandă, informaţii false prin social media. Sunt imagini refăcute din Siria, din Serbia, ei le folosesc pentru a radicaliza şi recruta tinerii din Ucraina. Ruşii ţintesc acum Kievul, Harkovul, Dnepropetrovskul şi Odessa, dar în acelaşi timp şi posibilul coridor terestru spre Crimeea, cu Mariupol, Kherson şi Mykolaiv. Ei ştiu că fără acest coridor nu au nicio şansă de a supravieţui", a declarat Naida pentru Newsweek.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews